Buitengedeelte:

De gebouwen zijn bereikbaar via een ijzeren poort. Deze geeft toegang tot de centrale koer, die verlicht kan worden. Alle deuren van de lokalen monden uit op deze koer. Daarnaast bevat de scouts een grote, omheinde tuin. Deze is bereikbaar via de koer of via de fietsenstalling. Ook in de tuin is er mogelijkheid tot verlichting. De garage wordt NIET verhuurd.

Lokalen aan de straatkant

Het gebouw aan de straatkant bevat twee grote lokalen: het kapoenen en welpenlokaal (elk 6 op 8 meter). Daarnaast is er ook een materiaalkot (3 op 4 meter) waar er twee opbergrekken staan. Het materiaalkot wordt tijdens het jaar NIET verhuurd.

Lokalen aan de tuinzijde

Aan de overkant bevinden zich de overige lokalen. Enerzijds een algemeen lokaal (4 op 6 meter) en anderzijds het jongverkennerslokaal (6 op 8 meter). Beide lokalen zijn onderling bereikbaar door middel van twee grote garagepoorten. Het derde lokaal wordt noch tijdens het jaar, noch tijdens de zomerperiode verhuurd.

De wc’s en wasruimte

Aan de rechterkant van het hoofdgebouw bevinden zich de toiletten en wasruimte. Er zijn drie urinoirs, alsook drie wc-hokjes. In de eerste ruimte is er een lavabo met spiegel aanwezig. Naar achter gelegen is de wasruimte. Deze bevat 6 lavabo’s en 3 douchehokjes. Er is uiteraard warm water beschikbaar.

Keuken en gang

Tussen het sanitair complex en de drie andere lokalen, bevinden zich de keuken en de trap naar de eerste verdieping. In deze gang is er ook er verbinding naar het algemeen lokaal.

De keuken is uitgerust met:

  • 6 gasbekkens
  • 3 ovens
  • Frigo en diepvriezer
  • Twee gootstenen met een gewone en flexibele kraan
  • Verscheidene opbergrekken

Voor zomer- als jaarverhuur is er materiaal aanwezig. Eigen bestek, borden, potten en pannen, glazen, etc. hoeven niet zelf meegebracht te worden.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping bevindt zich het leiderslokaal. Deze is uitgerust verscheidene ruiten, met zicht op de centrale koer alsook op de tuin. Het leidinglokaal is afgewerkt met een bar en heeft een klein opberglokaaltje. De overige ruimtes worden NIET verhuurd.