Dag beste ouders, leiding, vzw en STAM (oud-leiding)  

Wellicht hebben jullie de reclame in het Keihartje al opgemerkt of hebben enkelen van jullie ons reeds zien staan flyeren aan de scoutspoort. Daarbij stopt het echter niet. Ook via deze brief trachten we jullie warm te maken voor het Ouder-Leider-Weekend.

Reeds vele jaren gaan ouders, leiding, leden van de vzw en oud-leiding éénmaal per jaar samen op weekend. Tijdens deze twee dagen streven we ernaar om elkaar beter te leren kennen op een plezante, zelfbewuste en actieve manier, eigen aan de Scouts. Met name de ouders van nieuwe leden en/of leiding willen we beter laten kennis maken met wie wij zijn en wat we doen. Wie zijn de leiding van mij kinderen? Welke toffe mensen zijn de mama en papa van de kinderen uit mijn tak? Wat doet de groepsleiding? Wie zijn de gezichten van de vzw? Wat bedisselt de STAM? Je ontdekt het allemaal tijdens deze twee fantastische dagen! Dit jaar hebben we de Eerste Wereldoorlog 1914- 1918 als thema gekozen. We verblijven namelijk in Ieper en dit rond de periode van de bijna honderdjarige wapenstilstand. Steevast een boeiende periode! Onze dug-outs, loopgraven en stellingen bevinden zich in het hoofdkwartier van het CJT ’t Wikhof: de iep, net buiten het centrum van Ypers.

Inschrijven kan je bij urco@telenet.be telefonisch via 0477/ 68 64 37 en dit tot 22 november. Het weekend gaat van start op zaterdag 25 november om 9u30 tot zondagnamiddag 16u.

We hopen alvast op een bruisende groep enthousiastelingen.
Tot tussentijd geven wij jullie u een stevige scoutslinker met vredevolle groeten, vanwege de organisatie: Uro Vanderhaeghen (ouder), Nicolaï Louagie (STAM), Christophe D’alleine (vzw), Orly Dolfen (leiding) en Wouter Geldhof

Dagindeling:

Op zaterdag 9u30 verwelkomen we iedereen in de Iep van ’t Wikhof. Nadat iedereen zich heeft kunnen instaleren gaat onze eerste activiteit van start om 11u. Deze duurt tot de middag, waarna de fourage de innerlijke mens versterkt met een stevig en lekker middagmaal.
Van veertien uur tot zeventien uur wordt er een tweede activiteit gehouden. Hierna volgt er een gezellig aperitief met achteraf een rustige avondactiviteit. Vervolgens schuiven we onze voetjes onder de tafel en kunnen ze daarna opnieuw uitgestrekt worden op de dansvloer!

Zondagochtend starten we onze dag met een lekker verwenontbijt geschonken door de vzw. Later in de voormiddag trekken we opnieuw richting Ieper stad. Na het middageten volgt er een vlotte opkuis. Aansluitend nemen we op gepaste wijze afscheid van elkaar.
Rond 16u keert iedereen veilig en wel richting huiswaarts om nog na te genieten van een geslaagd en fantastisch scoutsweekend.

 

 

 

Categorieën: Scoutsnieuws